Zelné závitky

nehodnoceno

K zelným závitkům vám doporučujeme podávat bramborovou kaši.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    769 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3217 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    94,9 g

    108 %

    95 %

  • Vláknina

    15,7 g

    52 %

    52 %

  • Bílkoviny

    42,0 g

    67 %

    62 %

  • Tuky

    21,5 g

    33 %

    31 %

  • nasycené

    11,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zelí očistíme a rozebereme na jednotlivé listy. Velké listy vložíme do vroucí osolené vody a krátce spaříme. Pak je ihned ochladíme ve studené vodě a necháme okapat.
  2. Listy rozložíme na pracovní plochu a poklademe je plátky šunky a sýra. Okraje listů přehneme ke středu a pak listy stočíme pevně do závitků.
  3. Připravené závitky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných osolených vejcích a strouhance.
  4. V pánvi rozehřejeme olej a závitky zvolna osmažíme dozlatova. Vhodnou přílohou je bramborová kaše.
Autor:

Podobné recepty

Bramborové noky s pečeným česnekem a hovězím ragú

Luxusní podzimní pokrm s italským šarmem si zaručeně oblíbíte.

Pečená kachna na jablkách s medem a lokšemi

Vyzkoušejte „sladší“ variantu pečené kachny s jablky a lokšemi.

Dýňové placky

Jednoduché dýňové placičky je nejlepší doplnit svěžím dipem.

Těstoviny s dýňovou omáčkou

Připravte k obědu báječný podzimní pokrm evokující Itálii.

Hovězí maso s houbovou omáčkou

Přinesli jste si z lesa plný košík? Zkuste náš recept na výbornou houbovou omáčku s hovězím.