Zelné subží

Tato specialita jistě stojí za vyzkoušení.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    77 KCal

    3 %

    3 %

  • Energie

    320 KJ

    3 %

    3 %

  • Sacharidy

    4,0 g

    5 %

    4 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    0,9 g

    1 %

    1 %

  • Tuky

    6,6 g

    10 %

    9 %

  • nasycené

    0,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Zelí nakrájíme na tenké proužky. Do velké hluboké pánve vlijeme olej a zahřejeme ho. Vsypeme černá hořčičná semínka, římský kmín, kurkumu a chilli a krátce opékáme, až se koření rozvoní.
  2. Do pánve s orestovaným kořením vsypeme zelí. Chvilku ho opékáme a mícháme. Pak ho podlijeme asi 3 lžícemi vody a necháme pod poklicí dusit asi 15-20 minut, aby zůstalo lehce křupavé. Dochutíme solí a pepřem.
Autor:

Podobné recepty

Bulgurové karbanátky s dipem

Bulgur je díky obsahu vlákniny, vitamínů a minerálů velmi zdravý. Tak si z něj připravte tyto...

Minipizzy ve tvaru srdce

Láska prochází žaludkem. Proto ji můžete vyjádřit i skrze tento recept.

Kuřecí maso ve slaninovém kabátku

Na přípravu tohoto jídla vám postačí jeden plech.

Masové špízky s letním bramborovým salátem

Inspirujte se receptem na letní grilovačku.

Grilovaná kuřecí stehna v BBQ

Hledáte inspiraci na grilování? V tom případě vyzkoušejte tento recept.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.