Zeleninový kuskus s cizrnou
Tento jednoduchý, rychlý a bezmasý pokrm je skvělý v tom, že si ho můžete vzít do práce v krabičce. Dá se jíst jak teplý, tak studený.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
658 KCal
30 %
27 %
-
Energie
2751 KJ
30 %
27 %
-
Sacharidy
74,4 g
84 %
74 %
-
Vláknina
26,2 g
87 %
87 %
-
Bílkoviny
28,6 g
45 %
42 %
-
Tuky
21,2 g
33 %
30 %
-
nasycené
5,3 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Kuskus nasypeme do mísy, promícháme s 1 lžící olivového oleje a zalijeme vroucím vývarem. Přikryjeme pokličkou a necháme nabobtnat.
- Cizrnu scedíme, propláchneme a necháme okapat. Cuketu omyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Rajčátka omyjeme a osušíme. Na pánvi rozehřejeme 1 lžíci oleje a opečeme na něm plátky cukety a celá rajčátka.
- Nabobtnalý kuskus prokypříme a promícháme s cizrnou a opečenou zeleninou. V misce smícháme zbylý olej, citronovou šťávu a med, ochutíme špetkou pepře a solí. Zálivku promícháme s kuskusem, přidáme nasekanou petrželku a bazalku. Před podáváním kuskus posypeme rozdrobeným sýrem.