Zeleninová polévka s cizrnou

Cizrna je bohatým zdrojem vápníku, železa a vitaminu B. Dokáže také v polévce skvěle nahradit maso. Zahřejte se chutnou a hustou zeleninovou polévkou.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    578 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2419 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    36,3 g

    41 %

    36 %

  • Vláknina

    70,1 g

    234 %

    234 %

  • Bílkoviny

    33,5 g

    53 %

    49 %

  • Tuky

    18,6 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev, řapíkatý celer a fenykl očistíme a pokrájíme na menší kousky.
  2. V hrnci na rozehřátém oleji restujeme cibuli cca 3 minuty. Pak přidáme zbylou nakrájenou zeleninu a opékáme zvolna další 4 minuty. Přilijeme sterilovaná rajčata, cizrnu s nálevem a 800 ml vody. Polévku ochutíme solí, oreganem a tymiánem a vaříme asi 15 minut.
  3. Mezitím cherry rajčátka omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Špenát opláchneme pod studenou vodou a odstraníme zažloutlé listy. Brokolici očistíme a rozdělíme na malé růžičky. Zeleninu přidáme do polévky a vaříme 3 minuty. Polévku dochutíme pepřem a dozdobíme petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Polévka z fava fazolí

K této krémové polévce chutná skvěle čerstvé pečivo.

Vývar s velkými knedlíčky

Po zimní procházce si dopřejte teplý vývar.

Staročeská kulajda s vejcem

Uvařte si kulajdu tak, jak ji připravovaly naše babičky.

Pórková polévka Vichyssoise s krutony

V létě přijde studená polévka vhod.

Rajčatová polévka

Na této polévce si pochutná celá rodina.