Zeleninová polévka s cizrnou

Cizrna je bohatým zdrojem vápníku, železa a vitaminu B. Dokáže také v polévce skvěle nahradit maso. Zahřejte se chutnou a hustou zeleninovou polévkou.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    578 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2419 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    36,3 g

    41 %

    36 %

  • Vláknina

    70,1 g

    234 %

    234 %

  • Bílkoviny

    33,5 g

    53 %

    49 %

  • Tuky

    18,6 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    1,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev, řapíkatý celer a fenykl očistíme a pokrájíme na menší kousky.
  2. V hrnci na rozehřátém oleji restujeme cibuli cca 3 minuty. Pak přidáme zbylou nakrájenou zeleninu a opékáme zvolna další 4 minuty. Přilijeme sterilovaná rajčata, cizrnu s nálevem a 800 ml vody. Polévku ochutíme solí, oreganem a tymiánem a vaříme asi 15 minut.
  3. Mezitím cherry rajčátka omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Špenát opláchneme pod studenou vodou a odstraníme zažloutlé listy. Brokolici očistíme a rozdělíme na malé růžičky. Zeleninu přidáme do polévky a vaříme 3 minuty. Polévku dochutíme pepřem a dozdobíme petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Slepičí polévka

Silný vývar se strouháním.

Lahodná jarní polévka

Vývar plný zeleniny vás vždy postaví na nohy.

Slepičí polévka paní sládkové

Není nic lepšího než silný vývar.

Slepičí polévka s tmavým chlebem

Není nic lepšího než silný vývar.

Slepičí polévka se šunkovými knedlíčky

Není nic lepšího než silný vývar.