Zeleninová polévka s cizrnou
Cizrna je bohatým zdrojem vápníku, železa a vitaminu B. Dokáže také v polévce skvěle nahradit maso. Zahřejte se chutnou a hustou zeleninovou polévkou.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
578 KCal
26 %
24 %
-
Energie
2419 KJ
26 %
24 %
-
Sacharidy
36,3 g
41 %
36 %
-
Vláknina
70,1 g
234 %
234 %
-
Bílkoviny
33,5 g
53 %
49 %
-
Tuky
18,6 g
29 %
27 %
-
nasycené
1,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev, řapíkatý celer a fenykl očistíme a pokrájíme na menší kousky.
- V hrnci na rozehřátém oleji restujeme cibuli cca 3 minuty. Pak přidáme zbylou nakrájenou zeleninu a opékáme zvolna další 4 minuty. Přilijeme sterilovaná rajčata, cizrnu s nálevem a 800 ml vody. Polévku ochutíme solí, oreganem a tymiánem a vaříme asi 15 minut.
- Mezitím cherry rajčátka omyjeme a rozkrájíme na poloviny. Špenát opláchneme pod studenou vodou a odstraníme zažloutlé listy. Brokolici očistíme a rozdělíme na malé růžičky. Zeleninu přidáme do polévky a vaříme 3 minuty. Polévku dochutíme pepřem a dozdobíme petrželkou.