Ingredience
Postup
- Jednu cuketu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Lehce je osolíme, opepříme a osmahneme na másle. Špenát spaříme ve vroucí osolené vodě. Přecedíme ho, vymačkáme a nasekáme najemno.
- Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme do mísy. Přidáme špenát, nakrájenou cuketu, vejce, najemno nastrouhaný parmazán a hladkou mouku. Vše důkladně promícháme.
- Vál posypeme hladkou moukou a z těsta vypracujeme váleček. Nakrájíme ho na menší noky, které vkládáme do vroucí osolené vody. Jakmile noky vyplavou, vyjmeme je a necháme okapat.
- Mrkev, papriku a druhou cuketu očistíme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej, nakrájenou zeleninu orestujeme a ochutíme solí a mletým pepřem. Přidáme noky, lehce promícháme a prohřejeme. Zelené noky podáváme ozdobené hoblinkami parmazánu a lístky šalvěje.