Zelené noky s cuketovou omáčkou

Uvařte si doma pravou Itálii ze vypěstované zeleniny.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    607 KCal

    28 %

    25 %

  • Energie

    2541 KJ

    28 %

    25 %

  • Sacharidy

    105,7 g

    120 %

    106 %

  • Vláknina

    8,5 g

    28 %

    28 %

  • Bílkoviny

    18,4 g

    29 %

    27 %

  • Tuky

    11,7 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    3,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Jednu cuketu očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Lehce je osolíme, opepříme a osmahneme na másle. Špenát spaříme ve vroucí osolené vodě. Přecedíme ho, vymačkáme a nasekáme najemno.
  2. Uvařené brambory oloupeme a prolisujeme do mísy. Přidáme špenát, nakrájenou cuketu, vejce, najemno nastrouhaný parmazán a hladkou mouku. Vše důkladně promícháme.
  3. Vál posypeme hladkou moukou a z těsta vypracujeme váleček. Nakrájíme ho na menší noky, které vkládáme do vroucí osolené vody. Jakmile noky vyplavou, vyjmeme je a necháme okapat.
  4. Mrkev, papriku a druhou cuketu očistíme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Ve větší pánvi rozehřejeme olivový olej, nakrájenou zeleninu orestujeme a ochutíme solí a mletým pepřem. Přidáme noky, lehce promícháme a prohřejeme. Zelené noky podáváme ozdobené hoblinkami parmazánu a lístky šalvěje.
Autor:

Podobné recepty

Řecký bramborový salát s fetou

Na Vánoce se nemusíte držet pouze tradičních receptů.

Lehký bramborový salát s koprem a červenou cibulí

Vyzkoušejte letos na Vánoce lehký bramborový salát podle našeho receptu.

Treska na italské zelenině

S naším receptem připravíte šťavnatou rybu s křehkou zeleninou.

Pečený losos s medem, smetanou a granátovým jablkem

Pokud neholdujete o Vánocích kaprovi, upečte si lososa.

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.