Zelené gazpacho

I polévka vás může v létě příjemně osvěžit.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    204 KCal

    9 %

    9 %

  • Energie

    855 KJ

    9 %

    9 %

  • Sacharidy

    17,1 g

    19 %

    17 %

  • Vláknina

    3,9 g

    13 %

    13 %

  • Bílkoviny

    3,4 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    11,7 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    1,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Chlebu odřízneme kůrky, potřeme ho utřeným česnekem, vložíme do misky, zalijeme olivovým olejem a necháme několik hodin stát. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
  2. Do mixeru vložíme rajčata, omytou papriku zbavenou jádřinců, oloupanou a nakrájenou okurku, petrželku a cibuli a vše dobře rozmixujeme.
  3. K chlebu přidáme sůl, ocet a kmín a tuto směs postupně přidáme k zeleninovému základu. Vše společně promixujeme a dáme do lednice vychladit.
  4. Před podáváním do vychlazené směsi nalijeme studenou vodu a bílé víno. Vhodnou přílohou jsou červená rajčátka a créme fraiche.
Autor:

Podobné recepty

Bylinková krémová polévka

Víte, jak je snadné připravit z čerstvých bylinek výbornou polévku? Spolu se zastřeným vejcem...

Hráškovo-mátová polévka

Hrášek si s mátou dokonale rozumí. Připravte si tuto báječnou polévku.

Vichyssoise

Tradiční francouzská polévka.

Velikonoční kopřivová polévka

Polévka jako dělaná na Zelený čtvrtek.

Severská koprovo-špenátová polévka

Uvařte si u vás doma tradiční polévku ze Skandinávie.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.