Závin se slaninou, hruškami a hermelínem
Není nad lahodný slaný závin. Lze si ho dát jak ke svačině, tak také místo večeře.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
385 KCal
18 %
16 %
-
Energie
1612 KJ
18 %
16 %
-
Sacharidy
30,6 g
35 %
31 %
-
Vláknina
2,9 g
10 %
10 %
-
Bílkoviny
10,0 g
16 %
15 %
-
Tuky
24,3 g
37 %
35 %
-
nasycené
6,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Hrušky rozkrájíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Slaninu překrájíme na kousky.
- Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli se slaninou. Po chvíli přidáme plátky hrušek. Směs dochutíme solí, pepřem a čerstvě nasekaným tymiánem. Když hrušky začnou měknout, směs dáme stranou a necháme vychladnout.
- Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále a poklademe připravenou směsí. Navrch nasypeme hermelín rozkrájený na kostičky. Zabalíme do závinu a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do trouby vyhřáté na 210 °C a pečeme cca 15 minut dozlatova.