Závin se slaninou, hruškami a hermelínem

nehodnoceno

Není nad lahodný slaný závin. Lze si ho dát jak ke svačině, tak také místo večeře.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

10 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    385 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1612 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    30,6 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    2,9 g

    10 %

    10 %

  • Bílkoviny

    10,0 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    24,3 g

    37 %

    35 %

  • nasycené

    6,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hrušky rozkrájíme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Slaninu překrájíme na kousky.
  2. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm nakrájenou cibuli se slaninou. Po chvíli přidáme plátky hrušek. Směs dochutíme solí, pepřem a čerstvě nasekaným tymiánem. Když hrušky začnou měknout, směs dáme stranou a necháme vychladnout.
  3. Listové těsto rozválíme na pomoučněném vále a poklademe připravenou směsí. Navrch nasypeme hermelín rozkrájený na kostičky. Zabalíme do závinu a potřeme rozšlehaným vejcem. Vložíme do trouby vyhřáté na 210 °C a pečeme cca 15 minut dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Pizza twistery

Tyčinky s příchutí pizzy jsou ideálním snackem k vínu nebo k televizi.

Dýňová pomazánka s fetou

Dýně svou žlutou a oranžovou barvou za pošmourných dnů probouzejí optimismus a pokrmy z nich potěší...

Plněné bagely

Tato svačina potěší každého školáka.

Křupavé bruschetty s čerstvým krémovým sýrem, restovanými rajčátky a bazalkou

Italská pochoutka, která je oblíbená po celém světě.

Toustís s uzeným lososem a guacamolle

Chystáte se na výlet? Připravte si tento luxusní toast.