Závin s tvarohem a rybízem

nehodnoceno

Na tomto závinu si pochutná každý.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

10 PORCE +

Na korpus:

Na náplň:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    321 KCal

    15 %

    13 %

  • Energie

    1342 KJ

    15 %

    13 %

  • Sacharidy

    33,6 g

    38 %

    34 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    7,6 g

    12 %

    11 %

  • Tuky

    17,4 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    4,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Těsto rozválíme na vále posypaném moukou na plát silný asi 3 mm. Z delšího okraje těsta odkrojíme rádýlkem 3 proužky těsta silné 1 cm.
  2. Tvaroh smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem, vanilkovým pudinkovým práškem a vejcem. Rozetřeme do středu rozváleného těsta. Rybíz očistíme a rozložíme na tvarohovou náplň a mírně do ní vmáčkneme. Pak přehneme jeden okraj těsta přes náplň a potřeme rozšlehaným vejcem. Pak přehneme druhý okraj těsta. Konce těsta k sobě dobře přitiskneme. Celý povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
  3. Celý závin obtočíme proužky těsta, výsledný motiv by měla být pravidelná spirála. Znovu potřeme rozšlehaným vejcem, přendáme na plech vyložený pečicím papírem a povrch několikrát propíchneme vidličkou. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce a před podáváním pocukrujeme.
Autor:

Podobné recepty

Pistáciové stromečky

Pokud nemáte v oblibě slepované cukroví, s tímto druhem si můžete krásně vyhrát.

Linecké cukroví

Křehké cukroví, které se rozplývá na jazyku a díky marmeládě dostává tu správnou dávku sladkosti.

Čokoládové sušenky

Zamilujete si jejich intenzivní čokoládovou chuť a jemný nádech slaného karamelu – jsou prostě...

Vanilkové podvodnice

Podvodnice jsou skvělé hned po upečení, kdy jsou lehce křupavé, ale i po několika dnech, kdy se...

Perníčkové crincles

Opravdu jednoduché cukroví, které zvládne každý a je naprosto dokonale provoněné vánoční...