Závin od babičky

Máte chuť na něco dobrého? Připravte si tento jablečný závin, který chutná opravdu jako od babičky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

32 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    114 KCal

    5 %

    5 %

  • Energie

    476 KJ

    5 %

    5 %

  • Sacharidy

    16,0 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    0,9 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    2,4 g

    4 %

    3 %

  • Tuky

    4,3 g

    7 %

    6 %

  • nasycené

    0,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosejeme do mísy s kypřicím práškem do pečiva a moučkovým cukrem. Přidáme sůl, vejce, žloutek, změklý tuk a kyselé mléko či kefír. Vypracujeme vláčné těsto. Zabalené ve fólii ho necháme v lednici asi 30 minut odležet.
  2. Jablka oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na malé kousky. Promícháme je s citronovou šťávou a skořicovým cukrem.
  3. Těsto rozdělíme na 4 části a z každé vyválíme tenký obdélníkový plát. Poprášíme je strouhankou a rozdělíme na ně jablka.
  4. Vytvarujeme záviny a přeneseme je na plech vyložený pečicím papírem. Potřeme je bílkem a vložíme do trouby. Při 180 °C je pečeme asi 40 minut. Před servírováním je pocukrujeme.
Autor:

Podobné recepty

Kynutý švestkový koláč

Na tomto podzimním koláči si pochutná celá rodina.

Hruškovo-kakaové muffiny

Upečte na svačinu či snídani muffiny s ovocem.

Jablečný dezert do skleničky

Dezerty do skleničky chutnají skvěle a navíc jsou snadné na přípravu.

Jemný italský koláč s jablky

Vláčný koláč plný jablíček, oblíbený v Itálii.

Višňové taštičky

I bez čerstvého ovoce můžete vykouzlit dokonalý moučník.