Ingredience
Postup
- Vepřovou kýtu omyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájíme ji na čtyři stejně velké plátky, které po obou stranách lehce naklepeme, osolíme a posypeme drceným pepřem.
- Plátky vkládáme do rozpáleného oleje a opečeme po každé straně asi 3 minuty. Takto připravené maso dáme do pekáčku a na každý řízek položíme plátky šunky, které posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme asi 10 minut.
- Na pánvi rozpustíme jednu lžíci másla, přidáme rozmražené zelené fazolky, posypeme sezamovými semínky a krátce na másle prohřejeme. Nakonec fazolky dochutíme vegetou.
- Na zbylém másle krátce orestujeme mladou nakrájenou cibulku, přidáme uvařené rozmačkané brambory, dochutíme solí, promícháme a vše prohřejeme. Zapečené řízky podáváme s restovanými fazolkami a šťouchanými bramborami.