Zapékaný řízek se šunkou a sýrem

Tento oběd budete mít hotový do půl hodiny.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    910 KCal

    41 %

    38 %

  • Energie

    3807 KJ

    41 %

    38 %

  • Sacharidy

    73,5 g

    84 %

    74 %

  • Vláknina

    18,9 g

    63 %

    63 %

  • Bílkoviny

    85,5 g

    136 %

    126 %

  • Tuky

    27,1 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    10,9 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřovou kýtu omyjeme, očistíme a osušíme. Nakrájíme ji na čtyři stejně velké plátky, které po obou stranách lehce naklepeme, osolíme a posypeme drceným pepřem.
  2. Plátky vkládáme do rozpáleného oleje a opečeme po každé straně asi 3 minuty. Takto připravené maso dáme do pekáčku a na každý řízek položíme plátky šunky, které posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme do vyhřáté trouby a zapečeme asi 10 minut.
  3. Na pánvi rozpustíme jednu lžíci másla, přidáme rozmražené zelené fazolky, posypeme sezamovými semínky a krátce na másle prohřejeme. Nakonec fazolky dochutíme vegetou.
  4. Na zbylém másle krátce orestujeme mladou nakrájenou cibulku, přidáme uvařené rozmačkané brambory, dochutíme solí, promícháme a vše prohřejeme. Zapečené řízky podáváme s restovanými fazolkami a šťouchanými bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Řecký bramborový salát s fetou

Na Vánoce se nemusíte držet pouze tradičních receptů.

Lehký bramborový salát s koprem a červenou cibulí

Vyzkoušejte letos na Vánoce lehký bramborový salát podle našeho receptu.

Treska na italské zelenině

S naším receptem připravíte šťavnatou rybu s křehkou zeleninou.

Pečený losos s medem, smetanou a granátovým jablkem

Pokud neholdujete o Vánocích kaprovi, upečte si lososa.

Jelení Wellington s rybízovou omáčkou

Slavnostní pokrm, který stojí za ochutnání. Podívejte se do galerie krok za krokem, jak na to.