Zapečené uzené se zelím a bramborami

1 hodnocení

Tip na rychlý oběd pro celou rodinu, který stačí jen zapéct.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    616 KCal

    28 %

    26 %

  • Energie

    2577 KJ

    28 %

    26 %

  • Sacharidy

    30,7 g

    35 %

    31 %

  • Vláknina

    4,4 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    25,9 g

    41 %

    38 %

  • Tuky

    42,5 g

    65 %

    61 %

  • nasycené

    20,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Brambory očistíme a nakrájíme na plátky. Maso nakrájíme na plátky. Česnek a cibuli očistíme a orestujeme na oleji dozlatova. Přidáme překrájené kysané zelí, sůl a pepř a podusíme asi 10 minut.
  2. Do pekáčku rozložíme nejdříve plátky brambor, navrch dáme plátky masa a poté zakryjeme zelím. Přidáme koření a zalijeme smetanou. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.
Autor:

Podobné recepty

Brambory plněné bylinkovou omáčkou

Nemáte nápady na večeři? Vyzkoušejte pečené brambory podle našeho receptu.

Uzená krkovice s lepenicí

Máte rádi českou klasiku? Tak vyzkoušejte recept na staročeský pokrm.

Kuřecí stripsy v cornflakes a celerové pyré

Udělejte dětem radost domácími stripsy.

Bramborové vafle s lososem

Vyzkoušejte vafle trochu jinak.

Tortilla s hummusem

Ať už jste na cestách, nebo v práci, mít po ruce něco malého k snědku, připraveného s láskou a z...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.