Zapečené palačinky

Palačinky v kombinaci s malinovou zálivkou jsou úplně jiný level.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

6 PORCE +

Náplň:

Zálivka:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    901 KCal

    41 %

    38 %

  • Energie

    3769 KJ

    41 %

    38 %

  • Sacharidy

    85,0 g

    97 %

    85 %

  • Vláknina

    10,6 g

    35 %

    35 %

  • Bílkoviny

    18,5 g

    29 %

    27 %

  • Tuky

    50,5 g

    78 %

    72 %

  • nasycené

    19,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce rozšleháme s mlékem a cukrem a přidáme mouku. Rozmícháme na hladké řídké těsto, které necháme chvíli odpočinout.
  2. Pak těsto po částech lijeme na rozpálenou pánev potřenou olejem a upečeme tenké palačinky.
  3. Mleté ořechy smícháme s oběma cukry, rozinkami, rumem a skořicí. Připravenou směs rozetřeme rovnoměrně na všechny palačinky a opatrně je stočíme. Pak palačinky přepůlíme a naskládáme do máslem vymazané formy.
  4. Smetanu rozmícháme se žloutky a cukrem. Palačinky přelijeme smetanovou zálivkou, vložíme je do trouby a při 180 °C zapékáme asi 25-30 minut.
  5. Mražené maliny necháme povolit, rozmačkáme a promícháme s medem. Hotové palačinky rozdělíme talíře, posypeme moučkovým cukrem, přelijeme malinovou zálivkou a dozdobíme zbylými malinami.
Autor:

Podobné recepty

Bramborové noky s pečeným česnekem a hovězím ragú

Luxusní podzimní pokrm s italským šarmem si zaručeně oblíbíte.

Pečená kachna na jablkách s medem a lokšemi

Vyzkoušejte „sladší“ variantu pečené kachny s jablky a lokšemi.

Dýňové placky

Jednoduché dýňové placičky je nejlepší doplnit svěžím dipem.

Těstoviny s dýňovou omáčkou

Připravte k obědu báječný podzimní pokrm evokující Itálii.

Hovězí maso s houbovou omáčkou

Přinesli jste si z lesa plný košík? Zkuste náš recept na výbornou houbovou omáčku s hovězím.