Zapečené nachos s fazolovou omáčkou

Toto skvělé mexické jídlo má i svůj mezinárodní den. Vzniklo z nouze, načež se stalo velmi populárním nejen v Mexiku.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Na fazolový salát:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    744 KCal

    34 %

    31 %

  • Energie

    3112 KJ

    34 %

    31 %

  • Sacharidy

    104,4 g

    119 %

    104 %

  • Vláknina

    52,5 g

    175 %

    175 %

  • Bílkoviny

    41,7 g

    66 %

    61 %

  • Tuky

    8,5 g

    13 %

    12 %

  • nasycené

    3,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Na oleji opečeme nakrájenou cibuli, přidáme nakrájenou papriku a zalijeme loupanými rajčaty. Necháme krátce povařit a přidáme fazole. Dle chuti dochutíme oreganem, česnekem, pepřem a solí. Nakonec směs rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
  2. Nachos naskládáme na talíř, polijeme fazolovou omáčkou a posypeme čedarem. Dáme zapéct do trouby na program gril dokud se sýr nerozpustí. Zapečené nachos poté posypeme kostičkami rajčete a plátky jalapeňos.
  3. Kukuřici necháme rozmrznout. Fazole propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cibulku nakrájíme najemno, koriandr nasekáme nahrubo. Všechny suroviny smícháme a dochutíme limetovou šťávou, olivovým olejem a solí. Podáváme společně s nachos.
Autor:

Podobné recepty

Lososová terina

Tento recept je skvělou inspirací nejen na rodinnou oslavu.

Zeleninový koláč

Cuketa, lilek, paprika a rajčata dodávají tomuto koláči veselý look i dokonalou souhru chutí.

Zelňáky

Není nad domácí zelňáky.

Pikantní nakládané okurky

Udělejte letos lehce pikantnější kyselé okurky.

Mořské plody v aspiku

Tento předkrm se skvěle hodí do vašeho valentýnského meníčka.