Zapečené lilky s těstovinami

Máte rádi lilek neboli baklažán? Tento zapečený s těstovinami je báječnou letní večeří ve středomořském stylu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 75 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    374 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1566 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    41,0 g

    47 %

    41 %

  • Vláknina

    5,9 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    22,9 g

    36 %

    34 %

  • Tuky

    12,4 g

    19 %

    18 %

  • nasycené

    7,1 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Lilky podélně rozkrojíme a lžící vydlabeme dužinu tak, aby zůstala asi 1 cm silná stěna. Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu a scedíme.
  2. Vydlabané lilky osolíme a opepříme, pokapeme olejem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut dokud nezměknou.
  3. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na olivovém oleji až zesklovatí, přidáme na kostičky nakrájenou lilkovou dužinu, na kousky nakrájené papriky a asi 5 minut restujeme. Do pánve přidáme rajčatové pyré, lístky bazalky, mozzarellu nakrájenou na kousky a vše promícháme. Směs osolíme a opepříme, přidáme uvařené a scezené těstoviny a dobře promícháme.
  4. Směsí naplníme pečené lilky, navrch nastrouháme parmazán a zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut dozlatova.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Pečené uzené s medem a kořením

Na tomto pečeném masu si zaručeně pochutnáte.

Zapečený chřest v parmské šunce se sýrem

Vymazlete chuť chřestu voňavou parmskou šunkou a krémovým bešamelem.

Švédské masové kuličky s omáčkou

Lahodná švédská specialita, která je oblíbená po celém světě.