Zapečená pohanka se zeleninou

Pozitivní účinek pohanky na naše zdraví spočívá v obsaženém rutinu, který blahodárně působí na cévy.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    269 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1127 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    38,3 g

    44 %

    38 %

  • Vláknina

    7,8 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    8,7 g

    14 %

    13 %

  • Tuky

    7,3 g

    11 %

    10 %

  • nasycené

    0,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. V nádobě vhodné do trouby rozehřejeme 2 lžíce oleje a zpěníme na něm na proužky nakrájenou cibuli. Když je z poloviny hotová, přidáme na kostičky nakrájené papriky a pomalu restujeme. K závěru přidáme nastrouhaný zázvor, mletou papriku a koriandr. Vše rychle promícháme a stáhneme z plotny.
  2. Vmícháme sójovou omáčku, rozdrobenou mořskou řasu, sůl a propláchnutou pohanku. Podlijeme 300 ml vroucí vody. Nádobu přiklopíme, vložíme do předem rozehřáté trouby na 120°C. Jakmile je pohanka v troubě, snížíme teplotu na 90°C a necháme 20 minut dojít.
  3. Pohanku můžeme promíchat a dodat vodu, je-li jí málo. Servírujeme s jarní cibulkou nakrájenou na nudličky a chilli papričkou.
Autor:

Podobné recepty

Špízy z tygřích krevet s citrusovým salátem

Tento oběd vás v létě příjemně osvěží.

Vepřové kostky na houbách

Vepřové maso na houbách doporučujeme podávat s bramborem.

Plněný grilovaný lilek

Lilkům na grilu nikdo neodolá.

Grilované tacos s hovězím masem

Přeneste se s tímto receptem do Mexika.

Grilovaný sýr brie se salátkem

Chutně grilovat mohou i ti, co nemají v oblibě maso.