Zapečená pohanka se zeleninou
Pozitivní účinek pohanky na naše zdraví spočívá v obsaženém rutinu, který blahodárně působí na cévy.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
269 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1127 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
38,3 g
44 %
38 %
-
Vláknina
7,8 g
26 %
26 %
-
Bílkoviny
8,7 g
14 %
13 %
-
Tuky
7,3 g
11 %
10 %
-
nasycené
0,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- V nádobě vhodné do trouby rozehřejeme 2 lžíce oleje a zpěníme na něm na proužky nakrájenou cibuli. Když je z poloviny hotová, přidáme na kostičky nakrájené papriky a pomalu restujeme. K závěru přidáme nastrouhaný zázvor, mletou papriku a koriandr. Vše rychle promícháme a stáhneme z plotny.
- Vmícháme sójovou omáčku, rozdrobenou mořskou řasu, sůl a propláchnutou pohanku. Podlijeme 300 ml vroucí vody. Nádobu přiklopíme, vložíme do předem rozehřáté trouby na 120°C. Jakmile je pohanka v troubě, snížíme teplotu na 90°C a necháme 20 minut dojít.
- Pohanku můžeme promíchat a dodat vodu, je-li jí málo. Servírujeme s jarní cibulkou nakrájenou na nudličky a chilli papričkou.