Zapečená jablíčka se skořicí

Pokud máte doma přebytek jablíček, připravte si je podle našeho receptu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    187 KCal

    8 %

    8 %

  • Energie

    780 KJ

    8 %

    8 %

  • Sacharidy

    22,5 g

    26 %

    22 %

  • Vláknina

    5,2 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    3,3 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    8,1 g

    12 %

    12 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Omytá jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme je na kostky. Ořechy nasekáme na menší kousky, přendáme do misky, přidáme jablíčka, přisypeme cukr, skořici, rozinky, strouhanku a dobře promícháme.
  2. Zapékací misky vymažeme máslem, naplníme směsí a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení vyjmeme, pocukrujeme moučkovým cukrem a ozdobíme mátou.
Autor:

Podobné recepty

Šlehačkové kremrole

Tyto kremrole chutnají lépe než z cukrárny.

Voňavý jablečný koláč

Máte jablka ze zahrady? Upečte si z nich výborný koláč.

Tvarohové řezy s ovocem

Ovoce moučník dozdobí a navíc mu dodá šťavnatější chuť.

Kynutý švestkový koláč

Na tomto podzimním koláči si pochutná celá rodina.

Hruškovo-kakaové muffiny

Upečte na svačinu či snídani muffiny s ovocem.