Úterý 13. dubna 2021, svátek má Aleš
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 13. dubna 2021 Aleš

Základní zeleninový vývar

Tento jednoduchý vývar můžete použít jako základ pro různé omáčky nebo do něj zavařit domácí nudle, knedlíčky či svitek. Ale také ho můžete prostě jen vypít třeba k snídani.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Pro 4 osoby (na 1000 ml vývaru):

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    43 KCal

    2 %

    2 %

  • Energie

    182 KJ

    2 %

    2 %

  • Sacharidy

    5,8 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    4,6 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    1,8 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • nasycené

    0,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do hrnce dáme očištěnou zeleninu. Cibuli rozpůlíme, opečeme nasucho na pánvi a přidáme ji k ostatní zelenině.
  2. Vše zalijeme studenou vodou, přidáme zelenou petrželku, celý pepř a půl lžičky soli. Na mírném ohni vaříme 35 minut.
  3. Po uvaření vývar scedíme.
Autor:

Podobné recepty

Krémová pórková polévka

Milují ji děti i dospělí a klidně může posloužit jako rychlá jednoduchá večeře pro ty, kdo...

Gazpacho

Osvěžující zeleninová polévka je samozřejmou součástí jídelníčku obyvatel Středomoří. Vychutnat si...

Studená polévka tarator

Tato skvělá balkánská polévka je ideální do horkých letních dnů, ale k chuti přijde i zjara nebo na...

Hrášková polévka s kerblíkem

Nejen na Zelený čtvrtek, ale kdykoli dostanete chuť na svěží hráškovou polévku s bylinkami,...

Ředkvičková polévka

Máte rádi polévky? Tato jarní krémová vám bude určitě moc chutnat.

Zobrazit více