Ingredience
Postup
- Do mísy nalijeme mléko. Přidáme špetku soli a jedno vajíčko. Pomocí ruční šlehací metly vajíčko zapracujeme do mléka. Nešleháme příliš rychle abychom mléko zbytečně nenapěnili.
- Když je vajíčko zcela zapracované, tak postupně za stálého míchání přidáváme mouku až nám vznikne jednolitá hladká směs bez hrudek. A nakonec necháme odpočívat v lednici 30 minut.
- V menším rendlíku rozpustíme 30 g másla. Palačinkové těsto po 30 minutách vytáhneme z lednice a zamícháme do něj připravené máslo.
- Nepřilnavou pánev potřeme kouskem másla. Nedáváme ho však moc, aby nám palačinky v tuku neplavaly.
- Když je pánev dostatečně rozpálená, nalijeme na pánev jednu naběračku těsta. Ihned s pánví začneme otáčet, aby se těsto rovnoměrně rozprostřelo po celém dně pánve.
- Necháme smažit přibližně 30 sekund, poté obrátíme a pečeme dalších 15–20 sekund.