Záhorácké závitky

Vepřové závitky se zelím a uzeným masem, to je dobrota, kterou si můžete připravit k obědu, ať se jedná o slavnostní příležitost, nebo doslova všední den.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    397 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1659 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    6,8 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    2,1 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    40,6 g

    64 %

    60 %

  • Tuky

    22,3 g

    34 %

    32 %

  • nasycené

    7,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Kýtu nakrájíme na čtyři plátky, které z obou stran naklepeme, osolíme a opepříme. Uzené maso nakrájíme na kostičky, na lžíci sádla je opečeme dozlatova. Necháme vychladnout.
  2. Asi dvě třetiny zelí smícháme s kostičkami uzeného masa, osolíme a směs rozdělíme do středů masových plátků, zabalíme je a pomocí potravinového provázku vytvoříme závitky.
  3. Všechny závitky vyrovnáme vedle sebe do zapékací mísy, mírně podlijeme vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut.
  4. Mezitím na lžíci sádla orestujeme najemno nakrájenou cibuli, vmícháme zelí, mírně podlijeme a vaříme doměkka. Hotové závitky vyjmeme z mísy a výpek přelijeme do pánve, přimícháme zbylé sádlo a mouku, dle chuti osolíme.
  5. Závitky podáváme se zelím, omáčkou a například se šťouchanými bramborami s jarní cibulkou a petrželkou.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.

Smažené masové kuličky plněné mozzarellou

Kombinace mozzarelly a masových kuliček je prostě výborná.