Ingredience
Postup
- Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme. Cibuli oloupeme. Brokolici a květák opláchneme a rozebereme na růžičky. Do hrnce nalijeme asi 800 ml vody, osolíme ji , přidáme pepř, bobkový list a cibuli a přivedeme k varu. Vložíme maso a vaříme je 15 minut. Pak přidáme všechnu zeleninu a společně vaříme téměř doměkka.
- Z vývaru odstraníme cibuli a koření. Maso a zeleninu vyjmeme a odložíme stranou, vývar přecedíme. V kastrole připravíme z 60 g másla a mouky světlou jíšku, zalijeme ji masovým vývarem, rozšleháme a zvolna vaříme nejméně 20 minut. Omáčku ochutíme solí a muškátovým květem, nakonec zjemníme mlékem a smetanou.
- Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a orestujeme v pánvi na zbylém másle. Do omáčky vložíme maso, zeleninu, houby a přidáme vyloupaný hrášek. Vše prohřejeme a osolíme.
- Na knedlíčky utřeme vejce se změklým máslem, osolíme a promícháme se strouhankou. Přilijeme mléko, přidáme petrželku, ochutíme muškátovým oříškem a necháme 5 minut odležet. Z vláčného těsta tvarujeme větší kuličky, které vaříme ve vroucí vodě 5 až 7 minut. Knedlíčky i zadělávané telecí rozdělíme na talíře a ozdobíme bylinkami.