Výpečky na černém pivu s jablky

K tomuto jídlu chutná nejlépe pivo.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 110 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    393 KCal

    18 %

    16 %

  • Energie

    1645 KJ

    18 %

    16 %

  • Sacharidy

    9,2 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    1,1 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    26,7 g

    42 %

    39 %

  • Tuky

    25,6 g

    39 %

    37 %

  • nasycené

    6,6 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso nakrájíme na kostky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme lžičku kmínu, posypeme mletou paprikou a promícháme.
  2. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, nasypeme je do pekáčku, přidáme ochucené maso a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 30 minut.
  3. Poté přilijeme do pekáčku pivo a za občasného promíchání pečeme ještě dalších 50 minut. Pak k masu přidáme na měsíčky nakrájené jablko a dopékáme 20 minut.
  4. Hotové výpečky můžeme podávat například s bramborovými knedlíky posypanými jarní cibulkou a osmaženou cibulí.
Autor:

Podobné recepty

Pečená citronová kuřecí prsa

Vylepšete kuřecí maso kyselým citronem.

Holandský řízek

Ještě oblíbenější než klasický řízek je v mnoha rodinách tradiční „holanďan“.

Králík s ořechovou omáčkou

Pro přijemnou křupavost přidejte do omáčky ořechy.

Gulášový kotlík

Přidejte do guláše barevnou zeleninu a chilli. Bude ještě lepší.

Smetanové fazole

Smetanové fazole chutnají skvěle s opečenými plátky bagetky.