Ingredience
Postup
- Do menší pánve nalijeme asi 500 ml vody, osolíme a přidáme pokrájenou cibuli, na kostičky pokrájenou mrkev a celer, bobkový list a plátek citronu a přivedeme k varu. Do vývaru k zelenině potom vložíme plátky filé a zvolna vaříme asi 5 minut. Odstavíme a necháme vychladnout.
- Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Filé vyndáme z vývaru a opatrně ho pokrájíme. Vývar přecedíme, zeleninu necháme dobře okapat a přidáme k bramborám. Nakonec přidáme pokrájené, oloupané jablko, 300 g majonézy a pokrájené žloutky z vařených vajec. Vše opatrně promícháme, podle chuti osolíme a okyselíme citronovou šťávou. Dáme do chladu na 20 minut rozležet.
- Olivy pokrájíme nadrobno, bílky nastrouháme na jemném struhadle, Salát vytvarujeme na talíři do tvaru kosatky, potřeme ho zbytkem majonézy. Tělo a břicho vytvoříme z oliv a strouhaných bílků.