Vrstvený salát kosatka

Vrstvené saláty jsou oblíbené především v Rusku a na Ukrajině.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

8 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    477 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    1996 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    8,9 g

    10 %

    9 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    10,3 g

    16 %

    15 %

  • Tuky

    44,0 g

    68 %

    63 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do menší pánve nalijeme asi 500 ml vody, osolíme a přidáme pokrájenou cibuli, na kostičky pokrájenou mrkev a celer, bobkový list a plátek citronu a přivedeme k varu. Do vývaru k zelenině potom vložíme plátky filé a zvolna vaříme asi 5 minut. Odstavíme a necháme vychladnout.
  2. Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a vložíme do mísy. Filé vyndáme z vývaru a opatrně ho pokrájíme. Vývar přecedíme, zeleninu necháme dobře okapat a přidáme k bramborám. Nakonec přidáme pokrájené, oloupané jablko, 300 g majonézy a pokrájené žloutky z vařených vajec. Vše opatrně promícháme, podle chuti osolíme a okyselíme citronovou šťávou. Dáme do chladu na 20 minut rozležet.
  3. Olivy pokrájíme nadrobno, bílky nastrouháme na jemném struhadle, Salát vytvarujeme na talíři do tvaru kosatky, potřeme ho zbytkem majonézy. Tělo a břicho vytvoříme z oliv a strouhaných bílků.
Autor:

Podobné recepty

Zeleninový salát v batátu

Teplý salát, který vás pořádně zasytí.

Těstoviny v ledovém salátu

Chcete ještě dokonalejší salát? Servírujte ho v jedlé nádobě.

Salát z černé čočky v dýni

Poctivý podzimní salát.

Salát s kuřecím masem v avokádu

Lahodný salát s masem netradičně servírovaný v avokádu. Znáte snad lepší kombinaci?

Špenátový salát s fetou a pomeranči

Tento salát vás v létě přijemně osvěží.