Ingredience
Postup
- Houby očistíme, nakrájíme na menší kousky, orestujeme na rozpáleném oleji a necháme vychladnout. Kuřecí maso nakrájíme na kousky. Vejce oloupeme a nastrouháme. Tavený sýr promícháme s utřeným česnekem.
- Uvařené brambory oloupeme, nastrouháme najemno a na plochém talíři vytvarujeme hlavu koně. Lehce ji potřeme majonézou a pokračujeme vrstvou kuřecího masa. Na maso opět rozetřeme trochu majonézy, přidáme orestované houby a i tuto vrstvu potřeme majonézou. Posypeme nastrouhanými vejci a navrch rozdělíme česnekový tavený sýr.
- Cibulku očistíme a nať nakrájíme na dlouhé proužky. Z jedné mrkve odřízneme trojúhelníčky na uši. Zbylou mrkev oloupeme a nastrouháme najemno, pak ji vymačkáme a pokryjeme jí hlavu koně. Z natě mladé cibulky uděláme uzdu, kterou propojíme kroužky cibule. Z olivy vytvoříme oko a další detaily hlavy namalujeme povidly. Hřívu uděláme z korbáčků.