Vrstvené jablečné řezy se skořicí

1 hodnocení

Kombinace jablek a skořice nikdy neomrzí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    267 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1119 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    39,0 g

    44 %

    39 %

  • Vláknina

    1,7 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    3,2 g

    5 %

    5 %

  • Tuky

    10,9 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    6,4 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Všechny suché přísady smícháme ve větší míse. Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Dno zasypeme částí suché směsi tak, aby nebylo vidět.
  2. Jablka si oloupeme, zbavíme je jádřinců a nastrouháme je nahrubo. Smícháme je s vanilkovým cukrem a skořicí. Část jablečné směsi rozprostřeme na moučný základ a znovu je zasypeme suchou směsí. Tento postup opakujeme tak dlouho, dokud máme jablka i suchou směs.
  3. Na moučník pak nastrouháme máslo tak, aby zakrylo celý povrch, a pečeme v předehřáté troubě při 190 °C asi 40 minut.
Autor:

Podobné recepty

Višňové taštičky

I bez čerstvého ovoce můžete vykouzlit dokonalý moučník.

Mandlovo-sezamové sypání

Oříškovým sypáním lehce dozdobíte jakýkoli dezert.

Tvarohová pascha s čokoládou

Při zdobení velikonoční paschy se fantazii meze nekladou.

Šišvárky s povidly

Tento moučník chutná přesně jako od babičky.

Vanilkový krém s malinami

Pokud máte rádi pudink, tak vás tento dezert uchvátí.