NA 6 PORCÍ
Příprava: 45 minut
* 3 lžíce slunečnicového oleje
* 6 kuřecích stehen bez kůže
* 1 cibule, nasekaná
* 5 bobkových listů
* 2 svitky skořice
* 6 tobolek kardamomu, zlehka rozlámaných
* 250 ml řeckého jogurtu (nabízí například Interspar)
* 20 g čerstvého koriandru, nasekaného
* 4 lžíce jemné kari pasty (nejlépe indické pasty Korma) nebo 2 lžičky kari koření
* 80 g rozinek sultánek
Rozehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Ve velkém kastrolu, který můžete přiklopit poklicí, rozpalte lžíci oleje a sedm až deset minut na něm opékejte kuře. Až bude ze všech stran zlaté, dejte ho stranou. V hrnci rozehřejte zbylý olej. Vsypte cibuli i všechno koření; jakmile cibulka změkne a zezlátne, stáhněte plamen a vraťte do hrnce maso.
Smíchejte jogurt, koriandr, kari pastu či kari koření a rozinky. Směs nalijte na kuře, dobře promíchejte, hrnec přiklopte poklicí a dejte do trouby. Pečte asi půl hodiny; maso by mělo jít snadno od kosti. Podávejte s plackami pita.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Kuře pečené na jablkách |
Kuře na jeřabinách |
Kantonské kuře |