Ingredience
Postup
- Mouku promícháme ve velké míse se solí, cukrem a sušeným droždím. Pak postupně přiléváme vlažnou vodu a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Můžeme ho připravit také v robotu s hákem. Těsto potom necháme na teplém místě kynout přibližně 20 minut.
- Mezitím připravíme náplň. Listový špenát necháme povolit ve vlažné vodě, pak ho scedíme, vymačkáme a nakrájíme nadrobno. Balkánský sýr nastrouháme a smícháme s nastrouhaným tvrdým sýrem a zakysanou smetanou. Směs ochutíme pepřem.
- Nakynuté těsto rozdělíme na čtyři díly. Každý rozválíme na velmi tenkou podlouhlou placku. Na polovinu každé placky rozprostřeme část sýrové směsi a na ni špenát. Pak placky přehneme a u každé spojíme okraje okolo náplně tak, abyste vytvořili naplněné kapsy. Velkou pánev zahřejeme, lehce vymažeme olejem a chleby v ní opékáme 4 minuty z každé strany.

















