Víte, že 16. října se slaví Světový den chleba? Upečte si chlebové placky s náplní.

Zapečená svačinka, kterou oceníte v práci nebo ve škole.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 55 min

Ingredience

4 PORCE +

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    383 KCal

    17 %

    16 %

  • Energie

    1602 KJ

    17 %

    16 %

  • Sacharidy

    43,0 g

    49 %

    43 %

  • Vláknina

    2,8 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    19,9 g

    32 %

    29 %

  • Tuky

    14,5 g

    22 %

    21 %

  • nasycené

    8,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku promícháme ve velké míse se solí, cukrem a sušeným droždím. Pak postupně přiléváme vlažnou vodu a vypracujeme hladké nelepivé těsto. Můžeme ho připravit také v robotu s hákem. Těsto potom necháme na teplém místě kynout přibližně 20 minut.
  2. Mezitím připravíme náplň. Listový špenát necháme povolit ve vlažné vodě, pak ho scedíme, vymačkáme a nakrájíme nadrobno. Balkánský sýr nastrouháme a smícháme s nastrouhaným tvrdým sýrem a zakysanou smetanou. Směs ochutíme pepřem.
  3. Nakynuté těsto rozdělíme na čtyři díly. Každý rozválíme na velmi tenkou podlouhlou placku. Na polovinu každé placky rozprostřeme část sýrové směsi a na ni špenát. Pak placky přehneme a u každé spojíme okraje okolo náplně tak, abyste vytvořili naplněné kapsy. Velkou pánev zahřejeme, lehce vymažeme olejem a chleby v ní opékáme 4 minuty z každé strany.
Autor:

Podobné recepty

Pikantní utopenci

Naučte se zavřit ty nejchutnější utopence.

Dýňová pomazánka

Zbyla vám z vaření dýně? Zužitkujte ji na pomazánku.

Chia pudink s ovocem

Chia pudink se hodí na snídani nebo jako zdravá svačinka do práce.

Ovesné švestkové tyčinky

Připravte si ke svačině domácí müsli tyčinky. Můžete je přibalit i na výlet, kde vám dodají...

Cibulová marmeláda

Vynikající chuťovka, vyzkoušejte.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.