Vietnamské rýžové nudle s krevetami
Tento recept bude bavit milovníky asijské kuchyně. Kombinace jemných rýžových nudlí, křupavé zeleniny a krevet je dokonalá.
Postup
- Šalotku oloupeme a nakrájíme na proužky. Papriku očistíme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na špalíčky. Česnek oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky.
- Nudle vložíme do hrnce s vařící se osolenou vodou. Vaříme 2-3 minuty, scedíme, dobře propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- V pánvi nahřejeme olej, přidáme šalotku, papriku a krátce orestujeme. Pak přidáme krevety a česnek a znovu krátce opečeme. Přilijeme omáčky a podle potřeby ještě přisolíme.
- Nakonec krevety smícháme s nudlemi a prohřejeme. Rozdělíme do talířů a a ozdobíme lístky koriandru.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
255 KCal
12 %
11 %
-
Energie
1069 KJ
12 %
11 %
-
Sacharidy
32,0 g
36 %
32 %
-
Vláknina
2,6 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
15,9 g
25 %
23 %
-
Tuky
6,9 g
11 %
10 %
-
nasycené
0,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA