Vichyssoise

Tradiční francouzská polévka.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

bez chlazení

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    341 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1425 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    15,7 g

    18 %

    16 %

  • Vláknina

    3,2 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    5,0 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    28,0 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    17,4 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno, pórek nakrájíme na kolečka, brambory oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky.
  2. Na rozpuštěném másle orestujeme šalotku i pórek na mírném ohni dosklovata, přidáme brambory a zalijeme vývarem.
  3. Polévku pak na mírném ohni vaříme asi 20 minut doměkka. Pak ji dochutíme solí a pepřem.
  4. Po uvaření polévku rozmixujeme a necháme ji vychladnout. Před podáváním polévku zjemníme šlehačkou, posypeme nakrájenou pažitkou a pokapeme olivovým olejem.
Autor:

Podobné recepty

Bylinková krémová polévka

Víte, jak je snadné připravit z čerstvých bylinek výbornou polévku? Spolu se zastřeným vejcem...

Hráškovo-mátová polévka

Hrášek si s mátou dokonale rozumí. Připravte si tuto báječnou polévku.

Velikonoční kopřivová polévka

Polévka jako dělaná na Zelený čtvrtek.

Severská koprovo-špenátová polévka

Uvařte si u vás doma tradiční polévku ze Skandinávie.

Ostrá křenová polévka

Pokud máte rádi pálivé, tak vás tato polévka nezklame.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.