Vepřový vrabec se špenátem

Oblíbené jídlo, které bude chutnat celé rodině.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Na maso:

Na špenát:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    336 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1408 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    7,5 g

    9 %

    8 %

  • Vláknina

    3,4 g

    11 %

    11 %

  • Bílkoviny

    43,6 g

    69 %

    64 %

  • Tuky

    14,0 g

    22 %

    20 %

  • nasycené

    4,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno a česnek na plátky. Maso osolíme, okmínujeme a smícháme v pekáčku s cibulí a česnekem. Pečeme při 160 °C asi 30 minut nasucho.
  2. Vrabce podlijeme 200 ml vody a dopékáme při 160 °C ještě hodinu doměkka. Během pečení podléváme vodou a mícháme.
  3. Šťávu vypečeme na tuk, zaprášíme moukou, promícháme a cca 5 minut zapečeme. Přilijeme 200 ml vody, promícháme a při 130 °C necháme společně provařit.
  4. Cibuli nakrájíme a orestujeme na sádle. Přihodíme špenát, osolíme, opepříme a doplníme drcený či nasekaný česnek. Vrabce podáváme se špenátem a např. pečenými bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Karbanátky se sýrem

Přidejte k mletému masu nakrájený sýr, dodá karbanátkům jemnost a zajímavou chuť.

Celozrnné tortilly s hovězím masem

Rozhodli jste se jíst zdravěji? Zkuste tyto lahodné tortilly.

Brambory z pánve

Tento recept oceníte, pokud zrovna nemáte moc času na vaření.

Hovězí maso se zeleninou a bramborovo-celerové pyré

Hovězí maso se zeleninou skvěle doplní bramborovo-celerové pyré.

Dýňové pyré a hovězí steak

Hovězí steak s dýňovým pyré vás oslní svou harmonií chutí.