Vepřový bok na pivu

1 hodnocení

Vepřový bok na pivu je skvělý s bramborovou kaší i chlebem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    838 KCal

    38 %

    35 %

  • Energie

    3504 KJ

    38 %

    35 %

  • Sacharidy

    15,0 g

    17 %

    15 %

  • Vláknina

    1,6 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    30,9 g

    49 %

    45 %

  • Tuky

    69,8 g

    107 %

    100 %

  • nasycené

    19,4 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vepřový bok ze všech stran opečeme na rozpáleném sádle, osolíme, opepříme a dáme stranou.
  2. Do výpeku přisypeme cibuli, restujeme ji asi 10 minut dohněda, pak vmícháme protlak, 1 minutu restujeme a zalijeme pivem. Vrátíme maso, přidáme kmín a pod pokličkou dusíme asi 60 minut doměkka.
  3. Hotové maso vyndáme a necháme pod alobalem odpočinout. Šťávu dolijeme vodou zhruba do 500 ml a přivedeme k varu. Zahustíme ji moukou rozmíchanou ve trošce vody a necháme asi 15 minut provařit. Maso před podáváním nakrájíme na plátky, podlijeme ho šťávou, ozdobíme čerstvou petrželkou a můžeme podávat například s bramborovou kaší.
Autor:

Podobné recepty

Bramborový caesar salát s pečeným kuřetem

Zkuste zajímavou variaci na oblíbený salát.

Rybí karbanátky

Tento oběd si s sebou můžete vzít na cesty i do práce.

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

T-bone steak s rajčatovým dipem

Pochutnejte si na tom nejlepším steaku.

Zelné závitky

K zelným závitkům vám doporučujeme podávat bramborovou kaši.