Vepřové závitky s jablky a křenem

2 hodnocení

Inspirujte se receptem na báječný rodinný pokrm.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    782 KCal

    36 %

    33 %

  • Energie

    3272 KJ

    36 %

    33 %

  • Sacharidy

    27,1 g

    31 %

    27 %

  • Vláknina

    4,8 g

    16 %

    16 %

  • Bílkoviny

    43,3 g

    69 %

    64 %

  • Tuky

    53,6 g

    83 %

    77 %

  • nasycené

    27,0 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Pomazánkové máslo vložíme do misky, rozmícháme ho s křenem, solí a pepřem. Jablka omyjeme, zbavíme je jádřince a nakrájíme na měsíčky.
  2. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na čtyři stejné plátky a řádně ho naklepeme. Každý plátek osolíme, opepříme a potřeme křenovým pomazánkovým máslem. Poté maso poklademe plátkem slaniny, doprostřed položíme měsíček jablka a snítku tymiánu. Připravené plátky masa zatočíme do závitků a svážeme je provázkem.
  3. V pánvi rozehřejeme olej, závitky ze všech stran dozlatova opečeme a přendáme do pečící formy. Troubu předehřejeme na 180°C a maso asi 20 minut dopečeme. Závitky vyjmeme z trouby, zabalíme je do alobalu a necháme je odpočinout.
  4. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky. V pánvi na vypečené šťávě orestujeme slaninu, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Zalijeme směs smetanou, přivedeme k varu a asi 2 minuty povaříme. Poté do omáčky vmícháme zbylé pomazánkové máslo s křenem, přidáme jablka krátce prohřejeme, dochutíme solí, pepřem a tymiánem.
  5. Omyté, oloupané a nakrájené brambory uvaříme ve slané vodě doměkka. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozpustíme máslo a pórek krátce orestujeme. Scezené brambory rozšťoucháme, přidáme pórek s máslem, promícháme a dochutíme solí.
Autor:

Podobné recepty

Zapečené palačinky

Palačinky v kombinaci s malinovou zálivkou jsou úplně jiný level.

Polenta se sušenými rajčaty a volským okem

Rychlý a chutný oběd, který je navíc i výživný.

Vepřové výpečky se špenátem

Skvělý recept na rodinný oběd.

Zapékané plněné brambory

K zapékaným bramborům se skvěle hodí zakysaná smetana.

Plněné krůtí stehno

Pro ozvláštnění můžete do pekáče přilít bílé víno.