Ingredience
Postup
- Pomazánkové máslo vložíme do misky, rozmícháme ho s křenem, solí a pepřem. Jablka omyjeme, zbavíme je jádřince a nakrájíme na měsíčky.
- Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na čtyři stejné plátky a řádně ho naklepeme. Každý plátek osolíme, opepříme a potřeme křenovým pomazánkovým máslem. Poté maso poklademe plátkem slaniny, doprostřed položíme měsíček jablka a snítku tymiánu. Připravené plátky masa zatočíme do závitků a svážeme je provázkem.
- V pánvi rozehřejeme olej, závitky ze všech stran dozlatova opečeme a přendáme do pečící formy. Troubu předehřejeme na 180°C a maso asi 20 minut dopečeme. Závitky vyjmeme z trouby, zabalíme je do alobalu a necháme je odpočinout.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Slaninu nakrájíme na kostičky. V pánvi na vypečené šťávě orestujeme slaninu, přidáme cibuli a necháme ji zesklovatět. Zalijeme směs smetanou, přivedeme k varu a asi 2 minuty povaříme. Poté do omáčky vmícháme zbylé pomazánkové máslo s křenem, přidáme jablka krátce prohřejeme, dochutíme solí, pepřem a tymiánem.
- Omyté, oloupané a nakrájené brambory uvaříme ve slané vodě doměkka. Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozpustíme máslo a pórek krátce orestujeme. Scezené brambory rozšťoucháme, přidáme pórek s máslem, promícháme a dochutíme solí.