Vepřové závitky s jablky a křenem

1 hodnocení

Závitky s jablky podávejte s vařenými nebo šťouchanými bramborami.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    579 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2422 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    6,6 g

    8 %

    7 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    52,9 g

    84 %

    78 %

  • Tuky

    37,4 g

    58 %

    53 %

  • nasycené

    16,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřové kotlety rozklepeme na tenké plátky, osolíme a opepříme. Jednu stranu potřeme hořčicí a rozprostřeme nastrouhaný čerstvý křen. Můžeme použít i nakládaný křen. Navrch položíme plátek slaniny a nakonec přidáme měsíček jablka. Vytvoříme závitek a uzavřeme špejlemi nebo jehlicemi.
  2. Zapékací mísu pokapeme trochou oleje. Závitky vložíme do zapékací mísy a navrch položíme zbylou slaninu.
  3. Kolem závitků poskládáme měsíčky jablek a zalijeme smetanou. Pečeme v předem vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut.
Autor:

Podobné recepty

Bramborový caesar salát s pečeným kuřetem

Zkuste zajímavou variaci na oblíbený salát.

Rybí karbanátky

Tento oběd si s sebou můžete vzít na cesty i do práce.

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

T-bone steak s rajčatovým dipem

Pochutnejte si na tom nejlepším steaku.

Zelné závitky

K zelným závitkům vám doporučujeme podávat bramborovou kaši.