Vepřové roštěnky

1 hodnocení

Vepřové roštěnky jsou nejlepší se špenátem a knedlíkem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    194 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    810 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    3,0 g

    3 %

    3 %

  • Vláknina

    0,7 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    32,3 g

    51 %

    48 %

  • Tuky

    5,6 g

    9 %

    8 %

  • nasycené

    1,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso nakrájíme přes vlákno na plátky, na stranách ho na několika místech nakrojíme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Cibuli nakrájíme na měsíčky.
  2. Připravené vepřové plátky smažíme v rozehřátém fritovací hrnci s olejem asi 6 minut, v polovině smažení přidáme cibuli a společně dorestujeme.
  3. Hotové maso s cibulí přendáme na talíř, zakryjeme potravinovou fólií, necháme odpočinout a pustit šťávu. Takto připravené maso můžeme podávat například se špenátem a bramborovým knedlíkem.
Autor:

Podobné recepty

Bramborový caesar salát s pečeným kuřetem

Zkuste zajímavou variaci na oblíbený salát.

Rybí karbanátky

Tento oběd si s sebou můžete vzít na cesty i do práce.

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

T-bone steak s rajčatovým dipem

Pochutnejte si na tom nejlepším steaku.

Zelné závitky

K zelným závitkům vám doporučujeme podávat bramborovou kaši.