Vepřové řízečky v parmazánu

1 hodnocení

K obědu zkuste připravit tyto řízečky se zdravým salátem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 45 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    572 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2393 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    49,6 g

    56 %

    50 %

  • Vláknina

    4,6 g

    15 %

    15 %

  • Bílkoviny

    44,7 g

    71 %

    66 %

  • Tuky

    20,5 g

    32 %

    29 %

  • nasycené

    4,8 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřovou kýtu očistíme a nakrájíme na stejně velké plátky. Po obou stranách je naklepeme a osolíme.
  2. Strouhanku smícháme s nastrouhaným parmazánem. Řízečky obalíme v mouce, pak v rozšlehaném vejci s mlékem a nakonec ve strouhance se sýrem.
  3. V pánvi rozehřejeme větší množství oleje a řízečky osmažíme dozlatova. Pak je položíme na ubrousek a necháme okapat přebytečný olej.
  4. Rukolu očistíme a opláchneme. Pomeranč a jablko oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Rajčata opláchneme a přepůlíme. Vše vložíme do salátové mísy. Přidáme olivový olej, balsamico, sůl a pepř.
  5. Salát opatrně promícháme a rozdělíme na talíře. Osmažené řízečky přidáme k salátu a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

Zapečené palačinky

Palačinky v kombinaci s malinovou zálivkou jsou úplně jiný level.

Polenta se sušenými rajčaty a volským okem

Rychlý a chutný oběd, který je navíc i výživný.

Vepřové výpečky se špenátem

Skvělý recept na rodinný oběd.

Rybí placičky

Jednoduchá večeře, kterou si oblíbíte.