Vepřové kostky na houbách

1 hodnocení

Vepřové maso na houbách doporučujeme podávat s bramborem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    572 KCal

    26 %

    24 %

  • Energie

    2394 KJ

    26 %

    24 %

  • Sacharidy

    6,0 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    1,4 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    33,4 g

    53 %

    49 %

  • Tuky

    45,6 g

    70 %

    65 %

  • nasycené

    16,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a orestujeme na oleji dozlatova. Pak přidáme maso, osolíme, opepříme, posypeme kmínem a čerstvě nasekaným tymiánem.
  2. Maso opečeme ze všech stran dohněda. Vmícháme očistěné žampiony nakrájené na kousky, společně krátce orestujeme a podlijeme trochou vody. Dusíme doměkka alespoň 40 minut.
  3. Když je maso skoro hotové, smetanu rozmícháme s hladkou moukou a vlijeme ji k masu. Provaříme ještě asi 10 minut. Na závěr dochutíme octem a můžeme podávat např. s vařeným bramborem.
Autor:

Podobné recepty

Rybí karbanátky

Tento oběd si s sebou můžete vzít na cesty i do práce.

Vepřo-knedlo-zelo

Oblíbená česká klasika bude chutnat celé rodině.

T-bone steak s rajčatovým dipem

Pochutnejte si na tom nejlepším steaku.

Zelné závitky

K zelným závitkům vám doporučujeme podávat bramborovou kaši.

Salát z kysaného zelí

Podzimní oběd, který budete mít hotový do pár minut.