Vepřová roláda s parmskou šunkou, omeletou a špenátem

1 hodnocení

Kombinace mrkve a vepřové rolády vás mile překvapí.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 120 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    818 KCal

    37 %

    34 %

  • Energie

    3423 KJ

    37 %

    34 %

  • Sacharidy

    21,8 g

    25 %

    22 %

  • Vláknina

    9,7 g

    32 %

    32 %

  • Bílkoviny

    61,5 g

    98 %

    90 %

  • Tuky

    50,2 g

    77 %

    72 %

  • nasycené

    20,9 g

  • trans-mastné

    0,7 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Česnek oloupeme a i s šalotkou nakrájíme na plátky, špenát omyjeme. V pánvi rozehřejeme olej, orestujeme česnek, po minutě přidáme špenát, sůl a pepř a dáme stranou.
  2. Vejce rozmícháme, přimícháme sýr, na větší pánvi uděláme omeletu a než zchladne, maso rozkrojíme na slabý plát, naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme lístky majoránky.
  3. Na plát položíme plátky šunky, omeletu, špenát, zarolujeme a svážeme. Podlijeme vínem a pečeme při 180 °C asi 90 minut doměkka. Maso vyndáme a do výpeku vmícháme máslo.
  4. Oloupanou mrkev nakrájíme na hranolky, povaříme v osolené vodě asi 2 minuty a scedíme. Před podáváním ji krátce orestujeme na oleji a podáváme s plátky rolády.
Autor:

Podobné recepty

Špízy z tygřích krevet s citrusovým salátem

Tento oběd vás v létě příjemně osvěží.

Vepřové kostky na houbách

Vepřové maso na houbách doporučujeme podávat s bramborem.

Zapečená pohanka se zeleninou

Pozitivní účinek pohanky na naše zdraví spočívá v obsaženém rutinu, který blahodárně působí na cévy.

Plněný grilovaný lilek

Lilkům na grilu nikdo neodolá.

Grilované tacos s hovězím masem

Přeneste se s tímto receptem do Mexika.