Vepřová plec v kapustě

Máte chuť na poctivé české venkovské jídlo? Dušené maso si skvěle rozumí s kapustou a je už jedno, jestli budete pokrm podávat s vařenými bramborami nebo s chlebem.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    330 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1380 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    5,5 g

    6 %

    6 %

  • Vláknina

    6,6 g

    22 %

    22 %

  • Bílkoviny

    34,6 g

    55 %

    51 %

  • Tuky

    17,3 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    5,7 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Plec očistíme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm nejprve dozlatova cibuli. Pak přidáme maso, opečeme ho, posypeme kmínem i paprikou a ještě krátce osmahneme.
  2. Plec podlijeme vodou, přidáme sůl a nové koření, přiklopíme poklicí a zvolna dusíme téměř doměkka.
  3. Kapustu očistíme a zbavíme tužších částí. Pokrájíme ji a přidáme k masu. Pokrm zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a dochutíme solí, pepřem i prolisovaným česnekem. Vše dodusíme doměkka.
  4. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.
Autor:

Podobné recepty

Nadívaný králík s hořčičnou omáčkou

Bylinkové máslo dodá králičímu masu šťavnatost a báječnou jarní chuť.

Roláda z mletého masa

Vyzkoušejte vylepšenou verzi obyčejné sekané. Zelenina jí sluší.

Vepřové plátky na cibuli a bramborové kuličky

Nevíte, co uvařit o víkendu k obědu? Máme pro vás zajímavou inspiraci.

Znojemské dančí závitky

Inspirujte se receptem na oblíbené jídlo ze Znojma.

Marinovaný daňčí hřbet v tymiánu

Chcete si užít? Uvařte si tento luxusní pokrm.