Vepřová plec v kapustě
Máte chuť na poctivé české venkovské jídlo? Dušené maso si skvěle rozumí s kapustou a je už jedno, jestli budete pokrm podávat s vařenými bramborami nebo s chlebem.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
330 KCal
15 %
14 %
-
Energie
1380 KJ
15 %
14 %
-
Sacharidy
5,5 g
6 %
6 %
-
Vláknina
6,6 g
22 %
22 %
-
Bílkoviny
34,6 g
55 %
51 %
-
Tuky
17,3 g
27 %
25 %
-
nasycené
5,7 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Plec očistíme a nakrájíme na kostky. V kastrolu rozehřejeme sádlo a orestujeme na něm nejprve dozlatova cibuli. Pak přidáme maso, opečeme ho, posypeme kmínem i paprikou a ještě krátce osmahneme.
- Plec podlijeme vodou, přidáme sůl a nové koření, přiklopíme poklicí a zvolna dusíme téměř doměkka.
- Kapustu očistíme a zbavíme tužších částí. Pokrájíme ji a přidáme k masu. Pokrm zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a dochutíme solí, pepřem i prolisovaným česnekem. Vše dodusíme doměkka.
- Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.