Ingredience
Postup
- Tukovou vrstvu na mase nařežeme ostrým nožem šikmo po celé délce masa. Maso osolíme, opepříme, vetřeme kmín, prolisovaný česnek a pevně svážeme provázkem.
- Maso opečeme na rozpáleném sádle ze všech stran dozlatova a pak dáme stranou. Na stejné pánvi nebo v kastrolu (takovém, který se dá dát do trouby) pak orestujeme nahrubo nakrájenou cibuli spolu s bobkovým listem a tymiánem dozlatova, přidáme maso, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 50 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a dle potřeby podléváme vodou.
- Po upečení maso vyndáme, šťávu vydusíme na sporáku, zaprášíme ji moukou a zalijeme zhruba 400 ml vody. Rozmícháme, provaříme, přidáme maso a necháme prohřát. Před podáváním maso rozkrájíme na plátky a můžeme podávat například se šťouchanými bramborami s jarní cibulkou.