Vepřová panenka

Naservírujte k obědu lahodnou panenku a k ní báječné domácí noky.

Stupeň obtížnosti

Náročné

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    716 KCal

    33 %

    30 %

  • Energie

    2995 KJ

    33 %

    30 %

  • Sacharidy

    62,5 g

    71 %

    62 %

  • Vláknina

    5,5 g

    18 %

    18 %

  • Bílkoviny

    49,3 g

    78 %

    72 %

  • Tuky

    29,3 g

    45 %

    42 %

  • nasycené

    11,9 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřovou panenku očistíme, osolíme a necháme stranou. Špenát důkladně opláchneme a 3/4 listů ponoříme do vařící osolené vody. Jakmile změknou, přecedíme je a necháme dobře okapat. Nakonec listy opatrně osušíme v papírové utěrce a nakrájíme najemno.
  2. Brambory nastrouháme na jemném struhadle, přendáme do velké mísy, zasypeme moukou, osolíme, přidáme vejce, změklé máslo, muškátový květ, špenát a rychle zpracujeme na těsto.
  3. V kastrolu přivedeme k varu asi 2 litry osolené vody. Těsto rozdělíme na 4 díly, vyválíme je na válečky o průměru asi 2 cm, nakrájíme na špalíčky a vyválíme na noky, které opatrně sesuneme do vařící se vody. Teplotu upravíme tak, aby se nočky nevařily příliš prudce. Po uvaření je vyndáme do mísy se studenou vodou a po zchladnutí je scedíme.
  4. Panenku opečeme zprudka na oleji, osušíme a přendáme na pekáček. V misce smícháme strouhanku, pokrájené bylinky, parmazán a máslo. Vzniklou hmotu rozválíme mezi dvěma potravinářskými fóliemi na tenký plát, přehneme ho přes panenku, fólii odstraníme a maso dáme do trouby předehřáté na 160°C, pečeme asi 20 minut a potom necháme panenku na teplém místě 10 minut dojít.
  5. V pánvi nahřejeme máslo, přidáme zbylé listy špenátu a jakmile změknou, přidáme noky a prohřejeme. Panenku nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, přidáme noky a podlijeme výpekem.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí nugety smažené v kukuřičných lupíncích

Z kuřecích nugetek budou nadšené nejen děti, ale potěšíte jimi i dospělé.

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Zapečená špagetová dýně

Tento recept musí každý vyzkoušet.