Vepřová panenka s kroketami a hruškovým čatní

2 hodnocení

Skvělý oběd, který si oblíbí všichni z rodiny.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    1016 KCal

    46 %

    42 %

  • Energie

    4250 KJ

    46 %

    42 %

  • Sacharidy

    94,1 g

    107 %

    94 %

  • Vláknina

    10,9 g

    36 %

    36 %

  • Bílkoviny

    44,0 g

    70 %

    65 %

  • Tuky

    47,5 g

    73 %

    68 %

  • nasycené

    14,5 g

  • trans-mastné

    0,4 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Hrušky zbavíme jadřinců a nakrájíme je na kostičky. Do kastrůlku dáme vařit cider s cukrem, badyánem a octem. Do vroucí směsi přidáme hrušky a vaříme asi 20 minut, dokud se hrušky nezačnou rozpadat a tekutina se téměř nevyvaří. Na posledních 5 minut varu přidáme najemno nakrájenou cibuli a čatní osolíme. Mimo plamen pak vmícháme máslo.
  2. Mezitím očistíme panenku, osolíme a opepříme za všech stran a posypeme ji rozmarýnem. Panenku zabalíme do plátků slaniny, přendáme ji na plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 17 minut.
  3. Olej na smažení rozpálíme a usmažíme v něm krokety dozlatova. Panenku po vyndání nakrájíme na plátky a podáváme s kroketami a hruškovým čatní.
Autor:

Podobné recepty

Kuřecí stripsy v cornflakes a celerové pyré

Udělejte dětem radost domácími stripsy.

Smažený sýr s rajčatovým a bylinkovým dipem

Vyzkoušejte tuto rychlovku oblíbenou u celé rodiny.

Svěží filé v papilotě

Vyzkoušejte tento zdravý recept na skvělý oběd či večeři.

Marinovaná treska s nakládaným zázvorovým salátem

Připravte si tresku na asijský způsob, budete překvapeni skvělou souhrou chutí.

Vepřové kotlety na zelenině

Maso chutná nejlépe pečené na kořenové zelenině.

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.