Vepřová panenka na žampionech
Jestli je nějaký kousek masa hoden toho, abychom o něm řekli, že je „jako dort“, pak je to rozhodně panenka. V doprovodu žampionů, bylinek a vína je to vyloženě kandidát na rodinnou oslavu.
Stupeň obtížnosti
Střední
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
329 KCal
15 %
14 %
-
Energie
1375 KJ
15 %
14 %
-
Sacharidy
5,0 g
6 %
5 %
-
Vláknina
2,6 g
9 %
9 %
-
Bílkoviny
45,2 g
72 %
67 %
-
Tuky
11,6 g
18 %
17 %
-
nasycené
3,2 g
-
trans-mastné
0,1 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Vepřovou panenku očistíme, osolíme, opepříme a zakápneme olejem.
- V pánvi na rozehřátém oleji s rozpuštěným máslem orestujeme nakrájené žampiony, pórek, cibuli, česnek, snítky rozmarýnu, zalijeme vínem, necháme vyvařit na polovinu a poté dochutíme solí a pepřem.
- Maso orestujeme na pánvi ze všech stran dozlatova, přendáme do pekáčku a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 8 minut. Poté vyjmeme a necháme odpočinout.
- Hotovou panenku pokrájíme a spolu s houbami rozdělíme na talíře. Podáváme třeba s pečenými bramborami a zeleninovým salátem.