Vepřová panenka na žampionech

Jestli je nějaký kousek masa hoden toho, abychom o něm řekli, že je „jako dort“, pak je to rozhodně panenka. V doprovodu žampionů, bylinek a vína je to vyloženě kandidát na rodinnou oslavu.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    329 KCal

    15 %

    14 %

  • Energie

    1375 KJ

    15 %

    14 %

  • Sacharidy

    5,0 g

    6 %

    5 %

  • Vláknina

    2,6 g

    9 %

    9 %

  • Bílkoviny

    45,2 g

    72 %

    67 %

  • Tuky

    11,6 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    3,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vepřovou panenku očistíme, osolíme, opepříme a zakápneme olejem.
  2. V pánvi na rozehřátém oleji s rozpuštěným máslem orestujeme nakrájené žampiony, pórek, cibuli, česnek, snítky rozmarýnu, zalijeme vínem, necháme vyvařit na polovinu a poté dochutíme solí a pepřem.
  3. Maso orestujeme na pánvi ze všech stran dozlatova, přendáme do pekáčku a pečeme v předehřáté troubě při 200 °C cca 8 minut. Poté vyjmeme a necháme odpočinout.
  4. Hotovou panenku pokrájíme a spolu s houbami rozdělíme na talíře. Podáváme třeba s pečenými bramborami a zeleninovým salátem.
Autor:

Podobné recepty

Losos s chřestem a řeřichovou omáčkou

Sezona chřestu je tu. Připravte si zdravý oběd podle našeho receptu.

Jehněčí kebab s řepovo-sýrovým dipem

Užijte si vylepšenou pochoutku Blízkého východu.

Těstoviny s pečenou řepou a sýrem

Věřte, že si na těchto těstovinách se superzdravou řepou báječně pochutnáte.

Jehněčí hřbet s bylinkovou krustou

Výborný pokrm z jehněčího masa, na kterém si pochutnají úplně všichni.

Kuřecí roláda s tvarůžky

Roláda s celerovým pyré a oblíbeným sýrem chutná prostě dokonale.