Ingredience
Postup
- Do kastrůlku nalijeme 120 ml vody, mléko, přidáme máslo, špetku soli a přivedeme k varu. Najednou vsypeme obě mouky a důkladně promícháme. Za stálého míchání restujeme asi 5 minut.
- Hmotu poté necháme vychladnout. Vejce prošleháme v míse a za stálého míchání je postupně přidáváme do těsta. Vymícháme hladké těsto a naplníme ho do cukrářského sáčku.
- Na plechy vyložené pečicím papírem nastříkáme věnečky a pečeme v troubě při 200 °C asi 15 minut. Poté snížíme teplotu na 180 °C a dopékáme dalších 15 minut. Pak necháme vychladnout.
- Po vychladnutí rozkrojíme věnečky vodorovně na polovinu. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém a necháme za stálého míchání vychladnout.
- Po vychladnutí rozšleháme robotem, přidáme citronovou šťávu a zašleháme tvaroh. Hotový krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou tubičkou a nastříkáme na spodní díl korpusu.
- Ozdobíme malinami a borůvkami a přiklopíme horním dílem korpusu. Před podáváním povrch věnečků pocukrujeme.