Věnečky s tvarohovým krémem a ovocem

S tímto receptem upečete ty nejlepší věnečky.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 60 min

Ingredience

24 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    113 KCal

    5 %

    5 %

  • Energie

    474 KJ

    5 %

    5 %

  • Sacharidy

    10,7 g

    12 %

    11 %

  • Vláknina

    0,8 g

    3 %

    3 %

  • Bílkoviny

    3,9 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    5,9 g

    9 %

    8 %

  • nasycené

    3,3 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Do kastrůlku nalijeme 120 ml vody, mléko, přidáme máslo, špetku soli a přivedeme k varu. Najednou vsypeme obě mouky a důkladně promícháme. Za stálého míchání restujeme asi 5 minut.
  2. Hmotu poté necháme vychladnout. Vejce prošleháme v míse a za stálého míchání je postupně přidáváme do těsta. Vymícháme hladké těsto a naplníme ho do cukrářského sáčku.
  3. Na plechy vyložené pečicím papírem nastříkáme věnečky a pečeme v troubě při 200 °C asi 15 minut. Poté snížíme teplotu na 180 °C a dopékáme dalších 15 minut. Pak necháme vychladnout.
  4. Po vychladnutí rozkrojíme věnečky vodorovně na polovinu. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý krém a necháme za stálého míchání vychladnout.
  5. Po vychladnutí rozšleháme robotem, přidáme citronovou šťávu a zašleháme tvaroh. Hotový krém naplníme do cukrářského sáčku s hladkou tubičkou a nastříkáme na spodní díl korpusu.
  6. Ozdobíme malinami a borůvkami a přiklopíme horním dílem korpusu. Před podáváním povrch věnečků pocukrujeme.
Autor:

Podobné recepty

Višňové taštičky

I bez čerstvého ovoce můžete vykouzlit dokonalý moučník.

Mandlovo-sezamové sypání

Oříškovým sypáním lehce dozdobíte jakýkoli dezert.

Tvarohová pascha s čokoládou

Při zdobení velikonoční paschy se fantazii meze nekladou.

Šišvárky s povidly

Tento moučník chutná přesně jako od babičky.

Vanilkový krém s malinami

Pokud máte rádi pudink, tak vás tento dezert uchvátí.