Věnec s cukrovou polevou a ovocem

Aby nebyla bábovka mdlá, přidejte do ní ovoce.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 50 min

Ingredience

12 PORCE +

Na těsto:

Na polevu:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    317 KCal

    14 %

    13 %

  • Energie

    1327 KJ

    14 %

    13 %

  • Sacharidy

    47,4 g

    54 %

    47 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    4,2 g

    7 %

    6 %

  • Tuky

    11,7 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    6,6 g

  • trans-mastné

    0,3 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Změklé máslo utřeme s oběma cukry, citronovou kůrou, šťávou, vejci a žloutkem do pěny. Přimícháme jogurt a mouku prosátou s kypřicím práškem.
  2. Ovoce očistíme a jahody nakrájíme na kousky, vše vmícháme do těsta, kterým naplníme vymazanou a moukou vysypanou formu na věnec. Pečeme při 160 °C asi 50 minut. Po upečení necháme věnec mírně vychladnout ve formě a poté ho vyklopíme na mřížku, necháme zcela vychladnout.
  3. Z cukru, šťávy a 4 lžic horké vody utřeme hladkou polevu, kterou nalijeme na povrch věnce, dozdobíme ovocem a necháme ztuhnout.
Autor:

Podobné recepty

Veganské rohlíčky

Zdravá alternativa rohlíčků, která chutná snad ještě lépe.

Barevné raw kuličky

Zdravá varianta oblíbeného kokosového cukroví.

Vánoční raw košíčky

Na Vánoce můžete mlsat i zdravě.

Bezlepkové důlkové koláčky

Křehké cukroví ideální pro ty, kdo mají bezlepkovou dietu.

Chlebíček s kandovaným ovocem

Pestrobarevná variace na klasický biskupský chlebíček vás nadchne.