Ingredience
Postup
- Droždí dáme do misky a smícháme s cukrem. Pak přidáme polovinu vlažného mléka a dvě lžíce hladké mouky. Vyšleháme hladký kvásek, který necháme na teplém místě nakynout.
- Do mísy prosejeme obě mouky, přidáme špetku soli, vejce, nastrouhanou citronovou kůru z poloviny citronu, zbylé mléko a vykynutý kvásek. Vše propracujeme, a nakonec zapracujeme rozpuštěné vlažné máslo. Těsto necháme na teplém místě 2 hodiny kynout.
- Ořechy nastrouháme najemno, smícháme s cukrem a skořicovým cukrem. Vykynuté těsto rozválíme na plát silný asi 5 mm a necháme asi 15 minut odpočinout. Pak posypeme rovnoměrně náplní a těsto srolujeme do rolády.
- Kousek od konce rozkrojíme na polovinu, prameny překřížíme a stočíme do věnce. Věnec položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme vejcem, necháme 15 minut odpočinout a pak pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Poté teplotu snížíme na 160 °C a dopékáme dalších 20 minut. Po upečení necháme vychladnout na kovové mřížce.