Doporučujeme

Velikonoční kuchařka2

Velikonoční kuchařka2 | foto: iDNES.cz

Zkuste na Velikonoce nové dobroty, kuchařka nabízí 50 lákavých receptů

  • 0
Velikonoce již dychtivě klepou na dveře a vhání do kuchyně všechny od zkušených kuchařek (a kuchařů) až po ty sváteční. Proto jsme pro vás připravili výběr těch nejlepších a osvědčených receptů pro velikonoční tabuli přímo z receptů OnaDnes, které vychází nyní nově jako e-kniha.

velikonoční kuchařka

Svátky jara přímo vybízí ke svěžím jarním kombinacím. Velikonoční kuchařka obsahuje padesát vyzkoušených a přehledně rozepsaných receptů. V receptech se setkáte například s promyšlenými kombinacemi masa a koření. Je libo jehněčí s balsamikovým octem?

Ani na velikonoční cukroví jsme nezapomněli. Rádi pečete, ale klasických beránků již bylo dost? V nové kuchařce najdete recept třeba na velikonočního zajíčka s čokoládovou polevou, kterého si můžete dozdobit podle libosti.

Recept Velikonoční košíčky

Příprava: 50 minut + pečení 20 minut

Velikonoční kuchařka

Všech 50 receptů najdete v nové e-knize na Knihy.iDNES.cz

Na 12 košíčků

  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté sody
  • 125 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžička strouhané citronové kůry
  • 50 ml mléka
  • 3 lžíce pomerančového džusu
  • citronová nebo cukrová poleva
  • oranžový a zelený marcipán

1. Troubu předehřejeme na 170 °C, formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.

2. Mouku prosejeme s práškem do pečiva a sodou. Změklé máslo ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, postupně přišleháme vejce a citronovou kůru, střídavě mouku a mléko, pomerančový džus.

3. Košíčky naplníme těstem a pečeme asi 18-20 minut ve vyhřáté troubě.

4. Hotové košíčky ozdobíme polevou a mrkvičkami z marcipánu.

Kuchařku využijete dokonce i bezprostředně po Velikonočních svátcích, až budete zavaleni vejci uvařenými natvrdo. Z knihy vybíráme na ukázku jeden neotřelý recept právě z této sekce. Přejeme mnoho zábavy při vaření a dobrou chuť!

Recept Thajská smažená vejce

Příprava: 20 minut + smažení 15 minut

Pro 4 osoby

  • 4 natvrdo uvařená vejce
  • hladká mouka
  • 1 lžička pálivé papriky
  • 1 vejce
  • 1/4 lžičky strouhané citronové kůry
  • sůl
  • strouhanka
  • olej

1. Natvrdo uvařená vejce oloupeme. Hladkou mouku promícháme v misce s paprikou. Vejce prošleháme se lžící vody, citronovou kůrou a se solí.

2. Strouhanku prosejeme přes síto, aby byla co nejjemnější.

3. V menší hlubší pánvi rozehřejeme olej. Vařená vejce obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance a usmažíme dozlatova.

4. Usmažená vejce necháme krátce okapat na papírových ubrouscích a podáváme s chilli omáčkou.


  • Vybrali jsme pro Vás