Ingredience
Postup
- Uzené maso uvaříme ve vodě doměkka. Po uvaření schováme vývar a maso nakrájíme na kostičky.
- Veku, rohlíky, housky nebo toastový chléb nakrájíme na kostičky a opečte v troubě při 180 °C dozlatova. Pekáč nebo formu vytřeme měkkým máslem a vysypeme strouhankou.
- Usušené pečivo zalijeme uzeným vývarem promíchaným s mlékem, žloutky a rozpuštěným máslem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Přidáme na jemno nasekané bylinky, mandle, uzené maso a zlehka promícháme. Nakonec na dvakrát přidáme vyšlehané bílky.
- Hmotu dáme do pekáče a pečeme 180 °C 30 až 45 minut podle výšky, dokud není nádivka pevná a pružná na dotek. Pozor, nepečte ji dlouho, abyste ji nevysušili.