Velikonoční kopřivová polévka

1 hodnocení

Polévka jako dělaná na Zelený čtvrtek.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 25 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    265 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1108 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    28,6 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    5,6 g

    19 %

    19 %

  • Bílkoviny

    9,6 g

    15 %

    14 %

  • Tuky

    11,0 g

    17 %

    16 %

  • nasycené

    6,2 g

  • trans-mastné

    0,1 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli a brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na rozehřátém másle orestujeme cibuli dozlatova, přidáme brambory, opékáme je asi 1 minutu a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a pak na mírném ohni vaříme doměkka.
  2. Mezitím kopřivy omyjeme a ostříháme měkké části stonků. Horní výhonky pak vsypeme do vroucího vývaru spolu se špenátem a krátce spaříme.
  3. Polévku pak rozmixujeme dohladka, osolíme a opepříme. Nalijeme do talířů a ozdobíme zakysanou smetanou. Polévku můžeme podávat například s opečenými kousky pečiva s bazalkovým pestem.
Autor:

Podobné recepty

Hráškovo-mátová polévka

Hrášek si s mátou dokonale rozumí. Připravte si tuto báječnou polévku.

Vichyssoise

Tradiční francouzská polévka.

Severská koprovo-špenátová polévka

Uvařte si u vás doma tradiční polévku ze Skandinávie.

Ostrá křenová polévka

Pokud máte rádi pálivé, tak vás tato polévka nezklame.

Šmigrustovka – Velikonoční polévka plná chutí podle Martina Škody

Oblíbený kuchař a influencer Martin Škoda vám ukáže skvělý způsob, jak využít vajíčka a další...

Nastavte si velikost písma, podle vašich preferencí.