Velikonoční cheesecake

nehodnoceno

Upečte si na Velikonoce tematický cheesecake.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 70 min

bez odležení

Ingredience

16 PORCE +

Na těsto:

Na náplň:

Na dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    194 KCal

    9 %

    8 %

  • Energie

    811 KJ

    9 %

    8 %

  • Sacharidy

    19,8 g

    23 %

    20 %

  • Vláknina

    0,4 g

    1 %

    1 %

  • Bílkoviny

    8,3 g

    13 %

    12 %

  • Tuky

    8,9 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    5,1 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Mouku prosejeme s moučkovým cukrem a kypřicím práškem. Přidáme žloutek, jogurt, citronovou šťávu, špetku soli, na kousky nakrájené máslo a zpracujeme na hladké těsto.
  2. Uložíme do chladničky odležet na 30 minut. Potom těsto rozválíme a vložíme do dortové formy (cca 24 cm). Žloutky a vejce vyšleháme s cukry do husté pěny.
  3. Do misky dáme tvaroh, přimícháme žloutkovou pěnu, citronovou šťávu a kůru. Nakonec vmícháme škrob. Tvarohovou náplň rozetřeme do formy na těsto a pečeme při 150 °C asi 50 minut.
  4. Po upečení necháme ve formě vychladnout nejméně na 6 hodin, nejlépe do druhého dne. Potom formu sejmeme a povrch ozdobíme čokoládovými vajíčky.
Autor:

Podobné recepty

Kynutý švestkový koláč

Na tomto podzimním koláči si pochutná celá rodina.

Hruškovo-kakaové muffiny

Upečte na svačinu či snídani muffiny s ovocem.

Jablečný dezert do skleničky

Dezerty do skleničky chutnají skvěle a navíc jsou snadné na přípravu.

Jemný italský koláč s jablky

Vláčný koláč plný jablíček, oblíbený v Itálii.

Višňové taštičky

I bez čerstvého ovoce můžete vykouzlit dokonalý moučník.