Ingredience
Postup
- Rohlíky nakrájíme na kostky a vložíme je do mísy. V mléce rozšleháme žloutky a zalijeme jím rohlíky.
- Uzené maso nakrájíme na kostičky, které krátce osmahneme v pánvi spolu s jednou najemno pokrájenou cibulí. Osolíme, opepříme a společně s pokrájenými bylinkami přidáme k navlhčeným kostkám pečiva. Vše opatrně promícháme.
- Bůček podélně nařízneme (na jednom konci neprořezáváme až do kraje), rozvineme a naklepeme. Maso osolíme, opepříme a do středu plátu rozložíme nádivku. Maso zavineme, převážeme nití, položíme do pekáčku, posypeme kmínem, podlijeme asi 200 ml vody, přidáme nahrubo pokrájené zbylé cibule a přiklopíme.
- Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 90 minut. Během pečení podle potřeby podléváme vodou. Ke konci maso odkryjeme, aby byla kůže zlatavá. Roládu rozkrájíme na plátky a můžeme podávat např. s vařenými bramborami.