Velikonoční bůčková roláda

Skvělou přílohou jsou k této roládě vařené brambory.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 110 min

Ingredience

6 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    526 KCal

    24 %

    22 %

  • Energie

    2202 KJ

    24 %

    22 %

  • Sacharidy

    11,8 g

    13 %

    12 %

  • Vláknina

    1,5 g

    5 %

    5 %

  • Bílkoviny

    19,8 g

    31 %

    29 %

  • Tuky

    44,3 g

    68 %

    63 %

  • nasycené

    10,9 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rohlíky nakrájíme na kostky a vložíme je do mísy. V mléce rozšleháme žloutky a zalijeme jím rohlíky.
  2. Uzené maso nakrájíme na kostičky, které krátce osmahneme v pánvi spolu s jednou najemno pokrájenou cibulí. Osolíme, opepříme a společně s pokrájenými bylinkami přidáme k navlhčeným kostkám pečiva. Vše opatrně promícháme.
  3. Bůček podélně nařízneme (na jednom konci neprořezáváme až do kraje), rozvineme a naklepeme. Maso osolíme, opepříme a do středu plátu rozložíme nádivku. Maso zavineme, převážeme nití, položíme do pekáčku, posypeme kmínem, podlijeme asi 200 ml vody, přidáme nahrubo pokrájené zbylé cibule a přiklopíme.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 90 minut. Během pečení podle potřeby podléváme vodou. Ke konci maso odkryjeme, aby byla kůže zlatavá. Roládu rozkrájíme na plátky a můžeme podávat např. s vařenými bramborami.
Autor:

Podobné recepty

Jehněčí hřbet s kroupami

Máte rádi jehněčí maso? Pokud ano, vyzkoušejte tento slavnostní recept.

Skopová roláda se špenátovou náplní a máslovými noky

Skopové maso má svoji charakteristickou chuť i vůni a připravuje se nejčastěji v období Velikonoc.

Nadívaná baby kuřátka

Povzneste pečená kuřátka díky našemu receptu.

Zapečené kedlubny

Kedlubna nám díky vysokému obsahu vlákniny zajistí dlouhodobý pocit sytosti a je bohatá na vitamin...

Telecí řízek z trouby

Tyto telecí řízky jsou výborné s petrželovými bramborami.