Velikonoční bramboračka

Pochutnejte si na výborné domácí bramboračce.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    115 KCal

    5 %

    5 %

  • Energie

    480 KJ

    5 %

    5 %

  • Sacharidy

    11,4 g

    13 %

    11 %

  • Vláknina

    2,2 g

    7 %

    7 %

  • Bílkoviny

    2,7 g

    4 %

    4 %

  • Tuky

    6,1 g

    9 %

    9 %

  • nasycené

    0,8 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a česnek na malé kousky. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli a česnek na něm krátce orestujeme dozlatova.
  2. Zaprášíme moukou a uděláme světlou jíšku. Zalijeme zeleninovým vývarem a podle chuti osolíme a opepříme.
  3. Brambory i zeleninu oloupeme a omyjeme. Brambory nakrájíme na menší kostičky, stejně tak nakrájíme mrkev a petržel.
  4. Všechny ingredience přidáme do polévky a zhruba 20 minut povaříme doměkka. Do hotové polévky nakonec přidáme nasekanou pažitku a libeček.
Autor:

Podobné recepty

Pikantní dýňová polévka

Dýňová polévka nesmí na podzim ve vašem jídelníčku chybět.

Gazpacho

I polévkou se můžete v létě osvěžit.

Kachní kaldoun se strouháním

Klasická česká polévka jako od babičky.

Maďarská houbová polévka

Lahodná polévka zjemněná zakysanou smetanou.

Zeleninový boršč

Pokud jste vegetarián, tento zeleninový boršč bez masa vás potěší.